Kde vzít peníze, ne-li za co platit za úvěr, restrukturalizace úvěru

V našem moderním životě existují černé i bílé pruhy. Nemůžeme si být jisti, že zítra bude také dobře. Dnes máte dobře placenou práci a stabilní plat, není 100% Záruka, která bude trvat i nadále. Pro pohodlí jste si vzali úvěr, který výrazně ne ovlivňuje váš rodinný rozpočet, a pokud máte stabilní výkon, měsíční splátky jsou velmi skromné.
Vzhledem k okolnostem, které nejsou na vás závislé, například: bankrot, ztráta organizace práce, uzavření pobočky organizace vašeho zaměstnavatele. Byl jste vyřazen z vaší práce, nebo jste právě zavřeli podnik. A to vám způsobí, že nemůžete splácet úvěr. Spíše než zaplacení povinných plateb úvěru by vedlo k sankcím nebo odvolání banky vůči kolektorům nebo soudním sporům.

Mezi dlužníky úvěru existuje názor, že restrukturalizace úvěrového dluhu je obtížný časově náročný a nerealistický postup. Kvůli tomuto názoru lidé ne využívají možnost obrátit se na banku s postupem restrukturalizace úvěrového dluhu. V tomto případě, mnoho bank jsou připraveny po odvolání revidovat plán plateb a poskytnout restrukturalizaci úvěru dlužníkovi. Banka je výhodnější, pokud dlužník sám vyjádřil iniciativu, aby se informovaly o své ne úplné finanční schopnosti a ochotě splácet úvěrové závazky, než předat případ soudu nebo obrátit se na služby sběratelů. Odvolání dlužníka do banky s návrhem na restrukturalizaci dluhu vůči bance, dává dlužníkovi smysluplné Plus, ukazuje jeho dobré víře vůči bance.

Samotný postup zpočátku začíná po odvolání dlužníka na bankovní pobočce se zprávou, že má finanční problémy. Dlužník musí kontaktovat pobočku banky, informovat úvěrového inspektora o jeho finanční problém, vyplnit potřebné dokumenty v bance, požádat o restrukturalizaci úvěru. Pro rozhodnutí banky o možnosti restrukturalizace dluhu, banka bude požadovat další dokumenty, aby plně posoudit, solventnost dlužníka.

Seznam základních dokumentů dlužníka pro podání žádosti o restrukturalizaci banky:
  1.  Fotokopie pasu (pokud je rodina také kopie pasu rodinných příslušníků).
  2.  Prohlášení dlužníka ve formě banky.
  3.  Kopie smlouvy o úvěru.
  4.  Originál nebo kopie pracovní knihy.
  5.  Potvrzení o mzdě za posledních šest měsíců před ztrátou zaměstnání.
  6.  V případě restrukturalizace hypotečních úvěrů je třeba potvrdit, že neexistuje žádný jiný obytný prostor pro dlužníka.
  7.  Je-li dlužník propuštěn z důvodu snížení, pak budete potřebovat pomoc, je také potřeba další pomoc z výměny zaměstnání s uvedením výše dávky dlužníka.

Po obdržení banky všech výše uvedených dokumentů, na jejich základě bude již rozhodovat o možnosti restrukturalizace úvěru. V tomto procesu je nejdůležitější poskytnout přesvědčivé skutečnosti, že snížení vaší platební schopnosti, došlo z důvodů, které nejsou závislé na vás. A že v budoucnu jste připraveni dále splácet svůj úvěrový dluh a plnit závazky vůči bance a dělat vše pro zlepšení své finanční situace.

Po schválení je možné získat úvěr na dovolenou, platit pouze úroky, které jsou vypočteny za měsíc, změnit dobu trvání úvěru s úletem měsíců.

Stojí za zmínku, pokud banka schválila úvěr restrukturalizovat, je třeba brát to velmi vážně a splácet v přesných termínech, protože v bance klient s takovým problémem, jako je slušný a zodpovědný, ale na druhé straně a problematické a takové platby budou mít zvláštní kontrolu.